Wat vind jij: Het is niet eerlijk als de horeca en cultuursector nog dicht moeten blijven

14 januari 2022 05:28

RTV Drenthe

Kappers en sportscholen lijken vanaf zaterdag weer open te mogen, net als het mbo en het hoger onderwijs. Ook niet-essentiële winkels mogen de deuren weer openen voor klanten op afspraak, maar de horeca- en cultuursector blijft voorlopig dicht. Is dat eerlijk of niet?

Het nieuwe kabinet zal vanavond op zijn eerste coronapersconferentie aankondigen dat de harde lockdown wordt versoepeld. Het wordt het eerste gezamenlijke optreden van premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers.

Gisteren lekten zoals gebruikelijk al vroegtijdig de hoofdlijnen van het nieuws uit waarmee het kabinet komt. De coronaregels voor het hoger onderwijs, detailhandel, contactberoepen en sport worden vanaf zaterdag versoepeld.

Harde lockdown

Die strenge regels gelden al sinds 19 december, toen een harde lockdown van kracht werd. Die werd ingesteld omdat het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen snel steeg door de omikronvariant. Het aantal besmettingen is inmiddels ongekend hoog, maar het aantal ziekenhuisopnames en de ic-bezetting nemen juist af.

Wat vind jij?

Zou de horeca- en cultuursector, onder bepaalde voorwaarden, de deuren weer mogen openen? Of is het terechtdat het kabinet deze sectoren nog niet toestaat om weer bezoekers te ontvangen?