Wat vind jij: De horeca na 20.00 uur openhouden voor gasten die al binnen zijn, is een goed idee

18 november 2021 05:47

RTV Drenthe

Een avondje in de kroeg of uitgebreid uit eten is er even niet bij. Sinds zaterdag moet de horeca de deuren om 20.00 uur sluiten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Een enorme domper voor kroeg- en restauranteigenaren én voor alle klanten.

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland uitte gisteren haar onvrede in een gesprek met demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus. Dat verliep stroef, liet KHN-voorman Robèr Willemsen gisteravond weten. Wel gaat Grapperhaus het Outbreak Management Team (OMT) vragen over een plan om de horeca toch langer open te houden. In dat model mogen mensen vanaf 20.00 uur niet meer binnenkomen in horecazaken, maar mogen de gelegenheden wel openblijven met de gasten die al binnen waren.

Willemsen sprak de hoop uit dat dit wellicht deze zaterdag al kan in gaan als het OMT en de ministerraad het ermee eens zijn. Dat gaat niet gebeuren, aldus Grapperhaus' woordvoerder, want de huidige maatregelen gelden ook de komende twee weken nog.

Wat vind jij?

Een goed plan om vanaf het eerste weekend van december de horeca open te houden na 20.00 uur voor gasten die al binnen zijn of is het lood om oud ijzer?