FIM-Vastgoed wil groot distributiecentrum bouwen in Emmen, goed voor 300 arbeidsplaatsen

11 maart 2022 18:49

RTV Drenthe

FIM-Vastgoed wil een distributiecentrum van 10 hectare realiseren op bedrijvenpark A37 in Emmen. Het bedrijf gaat werkgelegenheid bieden aan ongeveer 300 mensen.

Wethouder Guido Rink van economische zaken is blij met de komst van het distributiecentrum. "De afgelopen periode hebben we gemerkt dat grote nationale en internationale partijen ons weten te vinden in hun zoektocht naar een geschikte bedrijfslocatie. Dat FIM ons ook ziet al geschikte locatie voor een distributiecentrum is een bekroning op het werk." Hij is ook erg te spreken over de nieuwe arbeidsplaatsen voor Emmen. "Er komen banen voor zowel hoger als praktisch opgeleide mensen. Een mooie ontwikkeling voor de brede welvaart van onze regio."

Buiten zoekgebied

Emmen lag eigenlijk buiten het zoekgebied van FIM-Vastgoed, erkent eigenaar Roel Roelofs. "Tot nu toe focusten wij ons voor onze ontwikkelingen op de zuidelijke corridor van Nederland." Een kennismaking met de gemeente Emmen noemt hij vanaf het eerste moment verrassend. "We zijn overtuigd. Onze huurders zijn ook zeer enthousiast over de ligging van Emmen, als uitvalsbasis voor leveringen in heel Europa."

De verkoop van de kavel wordt binnenkort afgerond. De verwachting is dat nog dit jaar begonnen kan worden met de bouw ervan. Op het dak komen een aantal zonnepanelen.