De week van Drenthe: meisjes komen om bij ongeluk en campingschutter bekent

28 februari 2021 15:56

RTV Drenthe

Uiteraard was er de afgelopen week nieuws over het coronavirus en de gevolgen daarvan, maar dat werd overschaduwd door het ongeluk in Weijerswold, waarbij dinsdagmiddag twee meisjes om het leven kwamen.

De 8-jarige meisjes staken de Europaweg tussen Coevorden en Schoonebeek over en werden aangereden door een auto, bestuurd door een 86-jarige vrouw. Het drama maakte en maakt nog steeds diepe indruk in Coevorden, Schoonebeek en de wijde omgeving.

Bekentenis campingschutter

Dezelfde dag werd duidelijk dat de man die verdacht wordt van moord op camping De Horrebieter in Hoogersmilde heeft bekend dat hij op de avond van 9 november heeft geschoten op het 32-jarige slachtoffer. Dat werd dood gevonden in een auto, nadat andere mensen op het recreatieparl schoten hadden gehoord. De 36-jarige verdachte blijft langer vastzitten. Hij wordt ook verdacht van drugshandel.

Opluchting en teleurstelling bij ondernemers

Verder maakte het kabinet eveneens dinsdag bekend dat de middelbare scholen vanaf 1 maart weer open mogen en dat ook ondernemers met een contactberoep, zoals kappers en chiropractors, weer aan de slag mogen.

De persconferentie bracht grote opluchting voor de één, maar was voor de ander opnieuw een enorme domper. Winkels en horeca mogen nog steeds niet op de normale manier open. Ondernemers in Klazienaveen zijn van plan komende dinsdag alsnog hun zaken open te doen. Burgemeester Van Oosterhout van Emmen dreigt met boetes.

Bekijk dit en meer in ons nieuwsoverzicht van de afgelopen week: