"De Business Versneller werkt echt als een katalysator"

31 maart 2020 00:00

Hilda Bolhuis, eigenaar van HOC Opleidingen en Trainingen, deed afgelopen jaar het traject Businessversneller, een initiatief van de Rabobank in samenwerking met Ik Ben Drents Ondernemer. "Dat de Rabobank meedenkt en mij adviseerde om de Business Versneller te volgen vind ik heel stimulerend."

"Gijs Vermeer, onze adviseur van de Rabobank, belde mij een jaar geleden: 'Binnenkort is er een informatiebijeenkomst over de Business Versneller. Dat is net iets voor jou. Jij bent altijd bezig met nieuwe dingen!" Enthousiast vertelt Hilda Bolhuis, eigenaar van HOC Opleidingen en Trainingen over het traject Business Versneller dat ze afgelopen jaar op aanraden van de Rabobank volgde. "Het klinkt inmiddels heel modern, maar ik wil niet alleen in mijn bedrijf werken, maar ook áán mijn bedrijf. De wereld verandert snel en je moet je blijven ontwikkelen dus leek het mij zinvol om de Business Versneller te doen."

HOC Opleidingen en Trainingen

"Het bedrijf is begin jaren negentig opgericht door mijn vader", vervolgt Bolhuis, "Eerst als heftruck opleidingscentrum. In 1999 werd ik mede-eigenaar. Twee jaar later verkochten we het bedrijf aan een landelijke opleider, maar toen die in 2006 een reorganisatie aankondigde besloot ik het bedrijf terug te kopen. Ik veranderde de naam in HOC Opleidingen en Trainingen. Inmiddels verzorgen wij opleidingen op het gebied van transport, logistiek en veiligheid. Opleidingen voor alle soorten voertuigen, van heftrucks en hoogwerkers tot hijskranen, maar ook bijscholing voor vrachtwagenchauffeurs en VCA- en BHV-opleidingen."

Katalysator

"Wij zijn overgestapt naar de Rabobank toen we twee jaar geleden ons pand aan de A28 in Tynaarlo kochten. Dat Gijs meedenkt en adviseerde de Business Versneller te volgen, vind ik heel stimulerend. Daar word ik wel vrolijk van. Wij willen met een nieuw product de markt op: een bedrijfsschool. Voor ons was het de vraag hoe we dit kunnen opzetten en hoe we er ook geld mee kunnen verdienen. De Business Versneller werkte echt als een katalysator."

Praktisch

Met de Business Versneller verdiep je in zes praktische bijeenkomsten jouw vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in je eigen organisatie. Je leert omgaan met de eisen die deze tijd stelt aan jouw strategie, marktbenadering en organisatie.Samen met andere ondernemers uit verschillende branches werk je praktisch aan jouw eigen versnellingsplan.

Concreet

"Je doet het ook echt met elkaar", bevestigt Bolhuis. "Naast sessies over onderwerpen als strategie en persoonlijk leiderschap ga je concreet aan de slag met jouw bedrijf. Ik vond het ook interessant om de visie van andere deelnemers te horen. Tijdens het traject hebben we ons businessmodel uitgewerkt. We waren al langere tijd bezig met het plan, maar de Business Versneller heeft er ook echt voor gezorgd dat we dit sneller hebben ontwikkeld."

In mei start een nieuwe editie van de Business Versneller. Meedoen? Aanmelden kan via www.rabobank.nl/assen-nd. Voor een tegemoetkoming in de kosten biedt de provincie via www.ikbendrentsondernemer.nl de mogelijkheid om een voucher aan te vragen.